Wie is er bang voor wiskunde?
Titel
Wie is er bang voor wiskunde?
Prijs
€ 10,99
ISBN
9789048540440
Uitvoering
eBook ePub (Adobe DRM)
Aantal pagina's
180
Publicatiedatum
Afmetingen
13.5 x 21 cm
Partner
Dit is een uitgave van Amsterdam University Press Amsterdam University Press
Ook beschikbaar als
Paperback - € 21,99

Recensies

Over Wiskundigen mogen niet huilen:

'Het boek is heerlijk om te lezen en bevat vele sappige wetenswaardigheden. Je krijgt andere ideeën over hoe mensen wiskunde leren en over wiskundig onderzoek.'
Pythagoras, wiskundetijdschrift voor jongeren

'Zijn brede academische vorming vindt zijn weerslag in dit boek. Het is veelzijdig, erudiet en is geschreven op een toegankelijke en stijlvolle manier.'
Euclides, vakblad voor de wiskundeleraar

Gerardo Soto y Koelemeijer

Wie is er bang voor wiskunde?

In 'Wie is er bang voor wiskunde?' laat Gerardo Soto y Koelemeijer zien dat wiskunde een bloeiende en veelzijdige wetenschap is, met vele raakvlakken met andere disciplines. Zo gebruikt hij in een van de hoofdstukken de aard van het wiskundig bewijs om te illustreren hoe wiskunde in de loop der eeuwen is veranderd. In een ander deel wordt het levensverhaal opgetekend van Terence Tao, de 'Mozart of Math'. Zijn werk heeft het menselijk denken blijvend beïnvloed. Zelfs dit genie zegt dat hard werken belangrijker is dan talent.

En voor mensen die ooit een angst voor wiskunde hebben ontwikkeld: geen paniek! Ook dit probleem wordt erkend, en Soto y Koelemeijer geeft tips om deze angst te overwinnen.

Gerardo Soto y Koelemeijer studeerde literatuurwetenschap en promoveerde in de wiskunde. Eerder schreef hij de essaybundel 'Wiskundigen mogen niet huilen' (2015) en twee romans: 'Armelia'(2006) en 'De gestolen kinderen' (2013).
Noot: om dit e-boek te openen heeft u Adobe Digital Editions nodig
Auteur

Gerardo Soto y Koelemeijer

Gerardo Soto y Koelemeijer (1975) studeerde literatuurwetenschap en promoveerde in de wiskunde. Hij heeft een propedeuse Talen en Culturen van Latijns-Amerika, filosofie en politcologie. Hij schreef twee romans, Armelia, (2006) en De gestolen kinderen (2013). Momenteel is hij docent wiskunde op een middelbare school.