Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land.
Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de Brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn.
Kaj Leers biedt een verhelderend kijkje achter de schermen: welke strategieën bedenken de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten? Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.
Kaj Leers was journalist, later woordvoerder voor de Partij van de Arbeid-fractie in Amsterdam en is tegenwoordig communicatiestrateeg met een bovengemiddelde interesse in politieke communicatie. Tussendoor schrijft hij seriecolumns voor de Volkskrant over verkiezingscampagnes.
Geestig en inzichtelijk - Sheila Sitalsing